10 Kasım 2012 Cumartesi

TEBLİGAT HUKUKU İLE İLGİLİ MUHTARLARA SEMİNER

Muhtarlara Tebligat Kanunu semineri


Açıklama: 7201 sayılı Tebligat Kanununda yapılan düzenlemeler kapsamında muhtarlara Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.
Kategori: Bölge
Eklenme Tarihi: 02 Mayıs 2012
Geçerli Tarih: 10 Kasım 2012, 17:05
Site: İlkadım Gazetesi - Mustafakemalpaşa
URL: http://ilkadimgazete.com/haber_detay.asp?haberID=1884

Mustafakemalpaşa İlçe Merkez PTT müdürlüğünce Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme seminerine PTT Merkez Müdiresi Nafize Canlıoğlu, memur Alper Akarsu, ilçe barosundan avukatlar; Seyfi Budak, Ali Türkeli, C. Doğan Küçükçil, Seher Çohaldar, Özkan Coşkun, ilçe merkezi ve köylerdeki 147 muhtardan 32’si katıldı. Seminer, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.
Seminerde açılış konuşmasını yapan PTT İlçe Merkezi Müdiresi Nafize Canlıoğlu; “Cumhuriyet’ten önce ülkenin ücra köşelerindeki yöneticilere uç beyleri denilirdi. Cumhuriyet Türkiye’sinde devlet teşkilatlanmasında uç beyliği görevini en küçük yönetim birimlerimiz olması nedeniyle bence siz değerli muhtarlarımız yerine getirmektesiniz. Köylerde ve mahallelerde devletimizi temsil eden siz uç beylerine hoş geldiniz diyerek sözlerime başlamak istiyorum.
Bir KİT kuruluşu olan PTT’de yazılı haberleşmeyi sağlamasının yanı sıra, gelişen iletişim araçlarının posta trafiğini düşürmesi nedeniyle bankacılık ve lojistik sektörüne de var olabilmek, ayakta kalabilmek için girmiştir. Ancak asli işimiz ulaştırmaktır ve bu görevlerimizden biri de yetkili mercilerin çıkarmış oldukları tebligatları muhataplarına ulaştırmaktır.
Bu bağlamda tebligat hizmetinin gerçekleştirilmesinde postacılarımız çoğunlukla siz değerli muhtarlarımız vasıtasıyla işlerini sonuçlandırmaları gerektiğinden; uygulamalardaki farklılığın giderilerek birliğin sağlanması, tebligat dağıtım hizmetlerinin herhangi bir aksaklığa meydan vermeden yürütülmesi , adli ve idari iş ve işlemlerde gecikmelere neden olunmaması, tebligat hizmetinin verilmesi sırasında karşılaşılan sorunların belirlenerek karşılıklı olarak müzakere edilmek suretiyle çözüm yollarının tespiti amacıyla bu semineri düzenlemiş bulunmaktayız.
Seminer için bulunduğumuz mekanı bize tahsis eden belediye başkanımız Sayın Sadi Kurtulan beyefendi ile birlikte belediye çalışanlarına, sizlere ulaşmamızı sağlayan muhtarlar derneği katibi sayın Doğan Özkoç’a ve özverili yaklaşımda bulunarak hukuki açıdan yardımlarını esirgemeyerek sunumu gerçekleştirmeyi kabul eden Sayın Avukat Seyfi Budak beyefendiye teşekkür ediyorum” dedi.
Seminere konuşmacı olarak katılan avukat Seyfi Budak da muhtarlara, tebligatın ne demek olduğu, tebligat çıkarmaya yeterli mercilerin hangileri olduğu, tebligat zarfında bulunması gereken öğelerin neler olduğu, muhtarlarımızın hangi tebligatları alıp hangileri alamayacağı, almış oldukları tebligatlara ne işlem yapacakları, tebliğ işlemini kimlerin yapabileceği, tebliğden sonraki süreç ve hatalı tebliğin doğuracağı cezai hükümler konularında bilgiler verdi.
Seminer, muhtarlara yönelik olmasına rağmen 147 muhtardan 32’sinin seminere katılması, bilgi sahibi olunmadan yönetildiğimizin kanıtı gibiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder