7 Mayıs 2012 Pazartesi

BAŞÖRTÜSÜNÜ SAVUNAN YAZIDAN DOLAYI AKP DEN İHRAÇ

Başörtüsü, 28 Şubat süreci ve AKP…

02 MART 2006
PER 00:30


Gazetemiz köşe yazarlarından Seyfi Budak köşe yazısından dolayı AKP İl Disiplin Kuruluna verildi…”
*
Bu bir gazete manşeti. Üstelik 28 Şubat’ta, yani geçen Salı günü atılmış bir manşet. Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yayınlanan Mücadele isimli yerel bir gazetenin manşeti... Hatırlayacaksınız, geçtiğimiz hafta ‘AKP’de kongre operasyonu’ başlıklı bir yazı kaleme almış kongre sürecine giren AKP’de büyük bir kavganın yaşandığını ve kendisini ‘Milli Görüşçü’ olarak görenlerin tasfiyeyle karşı karşıya kaldıklarını yazmıştık. Dahası bunu AKP’nin M.Kemalpaşa ilçe teşkilatındaki somut bazı gelişmelerle de temellendirmiştik…
*
Ancak Mustafakemalpaşa AKP Teşkilatı’nda tuhaf gelişmeler olmaya devam ediyor. Üstelik bu gelişmeler parti içi çekişmenin de sınırlarını aşmış, başörtüsüne kadar gelmiş görünüyor. Kurucu İlçe Başkanı Seyfi Budak yazarlık yaptığı yerel Mücadele gazetesinde 23.6.2005 tarihinde  ‘Eğri Cetvelle Doğru Çizilmez’ başlıklı bir yazı kaleme alır. Kurucu İlçe Başkanı’nın yazısı AKP’nin başörtüsü yasağına karşı yürüttüğü politikayı/politikasızlığı ‘millet dışındaki başka güç odaklarının memnun edilmesine yönelik tavırlar’ olarak nitelendirmiş, “İktidar partisi milletle değil de, bazı gruplarla uzlaşma yolunu seçmiştir” sözleriyle de partisini eleştirmişti. 
Bu görüşlerinden dolayı AKP’den dışlanan ve kongre sürecinde de tasfiyeye uğrayan Seyfi Budak şimdi de ‘başörtüsüne özgürlük’ istediği için İlçe Başkanı Ali Koyuncu’nun talebi üzerine AKP Bursa İl Disiplin Kurulu’na sevk edildi. İl Disiplin Kurulu Başkanlığı’nın Seyfi Budak’a gönderdiği yazıda, “23 Haziran 2005 tarihinde Mücadele gazetesindeki 3. sayfadaki Asıl Mesele isimli köşe yazınız ile Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, 59. Hükümetin ve Başbakanın yönetim politikalarının açıkça eleştirildiği görülmektedir” iddiasına yer verildi.
*
Bu olay bize Leyla Şahin davasını hatırlattı. Başörtüsüne özgürlük için AİHM’e giden Leyla Şahin’le ilgili mahkeme Türkiye Cumhuriyeti hükümetinden bir savunma istemiş, AKP hükümeti de, alt mahkemenin kararının onanmasını yani yasağın devamını isteyen bir savunma göndermişti. Başörtüsü yasağını savunduktan sonra da “Hükümetimiz özgürlükleri genişletecekti” diye de bir ifade kullanılmıştı. Lakin AKP’de başörtüsüne özgürlüğü savunanların disiplin kuruluna sevk edildiğini görünce, bunun da günü kurtarmaktan başka bir şey olmadığını bir kez daha anlamış olduk… Tıpkı parti içi demokrasi söyleminin de söylemde kaldığı gibi.
Ne diyelim, bize göre avukat Seyfi Budak değil, başörtüsü AKP’nin disiplin kuruluna sevk edilmiştir… 28 Şubat tarihli Mücadele gazetesi de gösteriyor ki, 28 Şubat süreci AKP eliyle devam ediyor…
MİLLİ GAZETE..